Flow Academies

De alles-in-1 oplossing voor
het maken en verkopen van jouw online programma

VF-Brandshoot-9012-scaled

Herken je dit?

Je ziet de kansen van het hebben van een online programma, maar je weet niet goed waar je moet beginnen...

Naast een goede, beveiligde omgeving voor jouw lessen heb je ook opt-ins en salespagina's nodig voor het verkopen van jouw programma. Daar wil je niet ook nog apart naar op zoek.

Er is zoveel software voor nodig dat je het lastig vindt om te bepalen waar je je nu in moet verdiepen.

En als het dan eenmaal draait en er gaat iets mis? Of er lukt iets niet? Wie kun je dan om hulp vragen?

Hoe zou het zijn als...

Je niet zelf uit hoeft te vinden welke software je nou het beste kunt gebruiken? Maar dat er gewoon een volledig ingerichte Leeromgeving voor je klaar staat.  Een leeromgeving die jij alleen maar hoeft aan te passen naar jouw wensen en waar je direct jouw content in kunt zetten. Met stap-voor-stap instructievideo's hoe je dat dan doet en handige checklists zodat je niets vergeet? Zowel voor het vullen van de leeromgeving zelf, als voor het maken van alle content! Een leeromgeving die helemaal afgestemd is op de Nederlandse en Belgische markt en dus overal mee te koppelen is. En waar ook nog eens rekening is gehouden met de nieuwste marketing technieken voor het verkopen van jouw cursussen! 

Vierkant_Tech_Opleiding
online_tools

Wat bieden wij ?

 • Een leeromgeving die voorzien is van de nieuwste technieken op gebied van Marketing én van automatisering / koppelingen.
 • Een leeromgeving die wij al compleet ingericht voor je klaarzetten, voorzien van jouw huisstijl, en die jij alleen maar hoeft aan te passen en te vullen met jouw content.
 • Duidelijke video-instructies over hoe je deze omgeving vult én wat je allemaal nodig hebt voor het maken van jouw content.
 • Kom je ergens niet uit? Dan zijn wij er altijd om je te helpen!
 • Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat jouw leeromgeving technisch helemaal goed blijft werken en heb jij naar het onderhoud geen omkijken!

Online ondernemen zonder ingewikkelde techniek

Online ondernemen hoeft niet heel technisch of ingewikkeld te zijn als je de juiste software gebruikt en je iemand hebt die je helpt bij het inrichten voor jouw bedrijf! Wij willen deze software én ondersteuning voor zoveel mogelijk online onderneemsters in Nederland bereikbaar maken.

Wij zagen steeds meer bekende (online) ondernemers uitwijken naar platforms als Kajabi en Kartra, omdat er in Nederland geen goed alternatief was. Geen alternatief voor ondernemers die echt alles uit de techniek én uit de online kansen willen halen. En geen alternatief waarmee echt alles te automatiseren is! En dat vonden wij zo zonde! Want al die Amerikaanse systemen zijn vaak geen goede oplossing voor de Nederlandse markt, alleen al door het ontbreken van iDeal betalingen. En dus…. maakten wij het ultieme platform zelf!

laura_virtualflow

Wat is er allemaal inbegrepen?

Wat krijg je als je je aanmeldt voor het Flow Academies Platform?

software

Alles wat je nodig hebt voor het maken en verkopen van jouw online programma.

onderhoud

Wij zorgen voor alle updates en backups en dat alles technisch goed blijft werken.

support

Heb je een vraag of probleem? Stuur het naar onze
e-mailhelpdesk.

videolessen

We leggen alles stap voor stap uit in onze videolessen zodat je gewoon met ons mee kunt klikken.

Onze video lessen in het Flow Platform bestaan uit verschillende levels

level 0

De voorbereiding voor jouw academie

Hierin vragen wij gegevens van je uit (zoals branding) zodat we jouw omgeving kunnen klaarzetten.

level1

De basisinrichting van jouw academie

Hier doe je de eerste inrichting en maak je de koppelingen met externe systemen

level2

De inhoud van jouw academie

In dit level ga je jouw academie vullen met content; cursussen, lessen, producten en funnels.

level3

Haal meer uit jouw academie

In dit level gaan we meer de diepte in en behandelen we meer specifieke situaties. Voor de echte die-hards!

flow-foundations.png

Bonus #1 Flow Foundations

Voor jouw online cursussen en programma moet je natuurlijk ook digitale content maken. Met de verschillende cursussen uit het Flow Foundations programma leggen we je uit hoe je audio's, video's en pdf's kunt maken.

Ook vind je hier verschillende extra minicursussen, zoals over ActiveCampaign/Mailblue en Canva.

Bonus #2 12 maanden gratis Flow hosting t.w.v. €780,-

Gedurende het eerste jaar betaal je niets voor de hosting, de licenties & het onderhoud van jouw academie. Na 12 maanden betaal je hiervoor €65,- per maand. Kies je voor betaling per jaar? Dan krijg je 2 maanden gratis. 

online_tools4-scaled.jpg
IMG_0067

Bonus #3 12 maanden toegang tot de wekelijkse coachcall via Zoom t.w.v. € 444,-

Elke week is er een coachcall waarin Laura klaar zit om je te helpen met technische vragen waar je zelf niet uit komt of om even met je mee te kijken.

EEN ONLINE ACADEMIE ZONDER ZORGEN

Kies jij voor het Flow Platform? Dan kun je gebruikmaken van het beste softwarepakket van dit moment. Afgestemd op de Nederlandse markt. En met alle kansen van de uitgebreide Amerikaanse systemen. En alle lastige techniek, de updates, de backups, enz... regelen wij.  Wel zo'n fijn idee!

Wij zorgen voor een volledige ingerichte omgeving. Jij hoeft nergens zelf van uit te vinden hoe het nou precies werkt omdat wij overal duidelijk video’s over opgenomen hebben. En de complete opmaak uit de demo-omgeving staat al voor je klaar! Hierdoor kun je jouw academie al heel snel online hebben! En heb je een vraag? Of kom je ergens niet uit? Dan kun je altijd gebruik maken van ons ticketsysteem en ons jouw vragen per mail of chat stellen!

Logo_Flow_Academies

Next Level Online Leeromgeving
Voorzien van de beste software.
Alles wat je nodig hebt voor het verkopen én beveiligd aanbieden van jouw online programma's. Volledig te koppelen met jouw boekhouding & e-mailmarketing programma.

*

Wij zorgen voor jouw Academie
Wij zorgen dat alles technisch blijft werken
Wij zorgen voor een dagelijkse back-up
Wij zorgen voor alle 'lastige' techniek
En zijn er altijd als je vragen hebt!

*

Lessen in onze Academie
Wij leren je niet alleen hoe je alles inricht,
maar ook hoe je alle content maakt.
En hoe je omgaat met alles wat je tegenkomt als jouw academie eenmaal draait!

*

Ondersteuning
Wanneer je start zetten wij jouw omgeving al helemaal ingericht in jouw huisstijl en voorzien van jouw logo voor je klaar. Je hoeft alleen jouw gegevens & content toe te voegen. En kom je ergens niet uit? Dan kun je ons altijd inschakelen!

*

Knowledge Base
Als klant van het platform krijg je ook toegang tot de Knowledge base met korte how-to video's waar je alles gemakkelijk op onderwerp terugvindt

*

Bonus 
Gratis toegang tot onze FlowFoundations cursus
Hierin nemen we je stap voor stap meenemen door alle tools en techniek die komt kijken bij het maken van content (audio, video & werkboeken). We leggen daarin ook de basics uit van de belangrijkste programma's voor online onderneemsters; Canva & ActiveCampaign / Mailblue

*

Bonus 
12 maanden Gratis FlowHosting t.w.v. € 780,-
Gedurende het eerste jaar betaal je niets voor de hosting, de licenties & het onderhoud van jouw academie. Na 12 maanden betaal je hiervoor €65,- per maand. Kies je voor betaling per jaar? Dan krijg je 2 maanden gratis. 

*

Bonus 
12 maanden toegang tot de wekelijkse coachcall via Zoom t.w.v. € 444,-
Elke week is er een coachcall waarin Laura klaar zit om je te helpen met technische vragen waar je zelf niet uit komt of om even met je mee te kijken.

STAP NU IN VOOR 12 TERMIJNEN VAN

€ 147,-

OF BETAAL IN 1 KEER EN BESPAAR NOG EENS € 267,-

En na het eerste jaar?
Na 12 maanden betaal je €65 per maand (of €650 per jaar) voor gebruik van het platform.  Dit omvat de hosting & licenties*, onderhoud, support en toegang tot het Flow Platform.

* Bekijk de veelgestelde vragen hieronder over eventuele extra kosten.

Veelgestelde Vragen

Ja, zeker! Hiervoor hebben wij een speciale VA-opleiding waar je niet alleen toegang krijgt tot de lessen die je op deze pagina ziet, maar waarin we je ook meenemen door alle zaken die je tegenkomt wanneer je websites of online leeromgevingen voor klanten bouwt. Meer informatie over deze opleiding vind je op https://virtualflow.nl/flow-opleiding/

Alle kosten voor jouw leeromgeving en de basis webshop zijn inbegrepen in het platform. Ook de toegang tot onze lessen, de extra ondersteuning en al het onderhoud dat wij uitvoeren horen hierbij.  

De enige software die niet in het pakket zit, zijn bepaalde functionele uitbreidingen voor het ontvangen van betalingen. Dit doen we bewust omdat dit voor iedereen verschillend is. En omdat wij van Woocommerce geen korting krijgen wanneer wij meerdere licenties afnemen. Direct zelf aanschaffen is dus even duur als dat dit via ons zou zijn. Addons die regelmatig door onze klanten gebruikt worden zijn: 

Daarnaast heb je ook een account bij een Payment Service Provider nodig als je iDeal betalingen wilt kunnen ontvangen. Hiervoor raden wij Mollie aan. Je betaalt aan Mollie geen maandelijkse kosten, maar € 0,29 per transactie.

De andere extra kosten waar je rekening mee moet houden zijn alleen voor andere programma's die je gebruikt. Zoals jouw boekhoudprogramma, jouw CRM (bijvoorbeeld Active Campaign) en voor Vimeo om jouw video's te hosten.

Ook hebben we voor de academie een domeinnaam nodig. Dit kan een subdomein zijn van jouw website (bijvoorbeeld academie.jouwwebsite.nl). Daar zijn vaak geen kosten aan verbonden. Wil je een andere domeinnaam gebruiken, dan moet je die apart bestellen. Dit kan bij bijvoorbeeld Strato al voor minder dan € 5,- per jaar. 

Tot slot kan het zijn dat jouw academie meer resources nodig heeft dan de standaard hosting die wij bieden. In dat geval kan het nodig zijn om over te stappen naar een eigen server met meer resources. Dit brengt ook extra kosten met zich mee.

Je betaalt maandelijks of jaarlijks kosten voor gebruik van het Flow Platform. Hierin is het volgende inbegrepen:

 • De hosting van jouw leeromgeving op snelle, voor WordPress geoptimaliseerde, servers (met een fair use beleid) 
 • Alle software voor jouw leeromgeving (m.u.v. de extra functies in Woocommerce, zie ook de vraag over extra kosten hierboven). Wij maken geen software zelf, maar gebruiken bewust het open source systeem WordPress en hebben dit aangevuld met een pakket aan premium plugins dat volledig op elkaar is afgestemd. Wat daar precies allemaal in zit, en wat de kosten zouden zijn als je dit zelf aanschaft bespreken we hieronder. 
 • Wij zorgen voor het onderhoud, de updates & de back-ups van jouw complete omgeving. En zorgen ervoor dat hij altijd goed blijft werken. 
 • Toegang tot alle lessen en de knowledgebase, zodat je alles nog eens terug kunt kijken.
 • Toegang tot onze helpdesk waar je vragen kunt stellen maar ook eventueel extra ondersteuning af kunt nemen als je dingen wilt uitbesteden.

De software

Het is onze missie om de beste software én ondersteuning voor iedereen beschikbaar te maken! Dit kunnen wij doen omdat wij werken met developers licenties die wij voor meerdere websites kunnen gebruiken.

Als je de software die wij gebruiken voor 1 website zelf af zou nemen, dan is dat in verhouding veel duurder en ben je per jaar alleen daarvoor meer kwijt dan je in totaal betaalt voor het Flow Platform incl. hosting en ondersteuning! 

Voor het lijstje hieronder hebben wij (indien beschikbaar) de prijzen per jaar voor 1 website gebruikt. Wij werken (o.a.) met:

 • BeaverBuilder & BeaverThemer ($99 + $ 147) VOOR HET INTUÏTIEF VULLEN / AANPASSEN VAN JOUW PAGINA'S
 • Learndash ($ 159) VOOR DE COMPLETE INRICHTING VAN JOUW LEEROMGEVING
 • CartFlows ( $ 299) VOOR MOOIE AFREKEN PAGINA'S EN BEDANKT PAGINA'S
 • WPFusion ($ 347) VOOR EEN GEAVANCEERDE INTEGRATIE MET JOUW CRM / MAILSYSTEEM

Voor dit pakket alleen zou je dus al ruim $ 1000,- per jaar kwijt zijn!

Daarnaast vullen we dit ook nog aan met heel veel extra addons en plugins o.a. voor AVG (Complianz.io) en SEO (Seopress). En natuurlijk zorgen wij ook voor een goede beveiliging!

Wij willen het FlowPlatform voor iedereen bereikbaar maken, ook als je net start en nog niet zoveel te besteden hebt. Daarom rekenen we in onze abonnementskosten heel weinig voor hosting.
Wij vinden het ook belangrijk dat je kan groeien met je onderneming. We hebben dan ook geen harde limieten qua hoeveelheid pagina's, cursussen/lessen of gebruikers. 

We hanteren wel een fair use beleid, wat betekent dat als je academie groeit en te veel vraagt van de server, het nodig kan zijn om over te stappen naar een eigen dedicated server. Afhankelijk van de hoeveelheid resources die jouw omgeving nodig heeft, kan dit een meerprijs betekenen. Uiteraard gaat dit in overleg. Ca. elk half jaar evalueren we of het nodig is om over te stappen naar een andere server.

Nee! Het grote voordeel van het werken met WordPress is dat het open source is en dus niet van 1 specifieke aanbieder. Jij bent jouw academie dus nooit kwijt. Ook niet als je besluit bij ons te stoppen. 

Besluit je na het eerste jaar (of later) om te stoppen met het platform dan verloopt je hosting en toegang tot onze academie, knowledgebase en community. Wil je de site wel behouden en ergens anders hosten, dan kunnen wij deze voor € 97,- voor je verhuizen. Wij helpen je dan de gehele omgeving over te zetten naar een eigen hosting. 

De licenties van de plugins zijn dan alleen niet meer geactiveerd, dus zul  je deze zelf aan moeten schaffen als je updates wilt blijven ontvangen. Ook zonder die licenties blijft je website gewoon werken. Bij (grotere) wijzigingen binnen WordPress of binnen de betreffende plugins kunnen op termijn wel problemen ontstaan.

Bij de vraag 'Waarvoor betaal ik de maand- of jaartermijnen' hierboven vind je de kosten van de verschillende plugins. 

De Flow Academies cursus bestaat uit verschillende levels. Hieronder vind je de inhoud van deze verschillende levels;

Level 0:

Dit eerste leven is de voorbereiding voor je academie. Zodra je instapt krijg je meteen toegang tot Level 0. Wij vragen hier informatie uit over jouw domeinnaam en huisstijl, zodat we je academie al helemaal in jouw stijl voor je kunnen klaarzetten.

Level 1:

In Level 1 gaan we alle eerste instellingen doen in jouw academie. Denk onder andere aan het inrichten van de shop en het koppelen met je mailsysteem en boekhoudsysteem.
Level 1 hoef je in principe maar 1 keer te doorlopen. 

Level 2

In Level 2 ga je alle content toevoegen, zoals het vullen van je cursussen en lessen, maar ook het maken van producten en afrekenpagina's. Ook behandelen we in Level 2 hoe je alles aan elkaar koppelt zodat alle processen geautomatiseerd verlopen.
Level 2 kan je elke keer weer erbij pakken als je nieuwe content of producten gaat toevoegen.

Level 3

Level 3 is voor jou als je nog meer uit je academie wilt halen. Hierin behandelen we optionele functies en tips.

Extra's:

 • Responsive Design
 • AVG & Trackingcookies
 • SEO (Search Engine Optimization)
 • Werken met Formulieren

Deze functies heb je niet altijd nodig bij een academie, maar mocht je dit wel willen gebruiken, dan weet je in ieder geval hoe ツ

Flow Foundations

Voor een online cursus of programma heb je ook cursusmateriaal nodig. In Flow Foundations leggen we uit hoe je dit materiaal (video's, audio's of pdf's) kan maken. Ook vind je hier een mini cursus over Canva en ActiveCampaign/Mailblue.

Optioneel

Kies je ook voor de optionele aanvullingen van de Kalender- / Afsprakenfunctie (eenmalig € 147,-) of het Affiliatesysteem (eenmalig € 97,-) dan krijg je ook toegang tot deze bijbehorende cursussen. 

Wij denken dat het werken in levels en modules met een logische opbouw de beste manier is om jouw leeromgeving op te bouwen.

Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je soms (en misschien vooral later) even op wilt zoekt hoe je bijvoorbeeld 'ook al weer de achtergrond een ander kleurtje gaf'. 

Voor dit soort vragen hebben we de Knowledge base. met korte video's die snel en overzichtelijk antwoord geven op dit soort vragen. Daarnaast zijn wij er natuurlijk ook altijd mocht je ergens een vraag over hebben!

Ook vind je in de Knowledge base allerlei extra informatie waarmee je nog meer uit jouw Flow Academie kunt halen.

Wij vinden het belangrijk dat iedere ondernemer de mogelijkheid krijgt om mee te kunnen doen. Daarom geven we je de mogelijkheid om in termijnen te betalen. 

Een Online Leeromgeving verdient zichzelf al snel terug omdat je in kortere tijd meer mensen kunt helpen zonder dat dit jou extra tijd kost. Daarnaast ben je minder tijd kwijt aan alle administratieve handelingen omdat het hele proces geautomatiseerd verloopt. Het maakt letterlijk in tijd niet meer uit of je jouw product/dienst 1, 10, 100 of 1000 keer verkoopt. Kun je je voorstellen wat dat doet met jouw omzet?

Dus... stap jij nu in jouw Online Toekomst ?

Steeds meer ondernemers ontdekken de kracht van Online Ondernemen. De ontwikkelingen gaan hard en we staan pas aan het begin! Groei jij met ons mee in deze markt vol mogelijkheden?